Evenementen

Hier vindt u alle informatie van opkomende evenementen in de omgeving van Hackfort.

Chutneys maken is een kookproces en net als fermenteren en zoetzuur een vorm van conserveren. Door dit kookproces vermengen zich de smaken van diverse ingrediënten veel beter dan bij ‘koude’ methodes met azijn en fermentatie. Daardoor kun je een bijna oneindige hoeveelheid aan nieuwe smaakcombinaties maken. Ga op zoek naar je eigen favoriete combinaties en zet zo iets verrassends op tafel.

Tijdens deze workshop biedt de Keuken van Hackfort drie mini gerechtjes met chutneys aan. Daarmee doe je meteen nieuwe ideeën op om chutneys te combineren met diverse gerechten.

Datum: Dinsdag 9 oktober van 18.00 uur tot ongeveer 20.30 uur
Kosten € 32,50, voor leden van Natuurmonumenten € 29,50

Neem zelf een potje met schroefdeksel van ongeveer 33 cl mee.

Inschrijven op de site van Natuurmonumenten via deze link

 

Fermenteren is helemaal “in”. Maar wat is het eigenlijk en wat kun je ermee? Door het proeven van diverse soorten gefermenteerde groenten krijgt u een indruk van wat er allemaal mogelijk is. Daarna kiest u zelf verse groente en kruiden en gaat u aan de slag. Aan het eind weet u hoe u groente moet fermenteren en kunt u zelf verder experimenteren.
Tussendoor krijgt u drie gerechtjes waarbij fermentatie is toegepast en gaat u natuurlijk naar huis met uw eigen pot gefermenteerde groente.

Tijdens deze workshop biedt de Keuken van Hackfort drie mini gerechtjes met gefermenteerde ingrediënten aan. Daarmee doe je meteen inspiratie op.

Datum: Donderdag 11 oktober van 18.00 uur tot ongeveer 20.30 uur
Kosten € 32,50, voor leden van Natuurmonumenten € 29,50

Neem voor deze workshop zelf een glazen voorraadpot mee. Een pot met beugelsluiting van 1 liter, plus een potje die in de voorraadpot past, dus smaller moet zijn dan de hals van de voorraadpot.

Inschrijven via Natuurmonumenten, via deze link.

In de zomer is er een overvloed aan verse groente en vers fruit. Maar in de winter is dat er niet, of alleen uit kassen of uit het buitenland. We gaan met meerdere technieken aan de slag om verse groenten en vers zomerfruit te te bewaren. Bij groente doen we dat door te wecken, bij fruit zijn meerdere technieken mogelijk waardoor je allerlei lekkere producten kunt maken. Van geconserveerde hele vruchten, tot gelei, siroop en heerlijk fruit op alcohol.

Tijdens deze workshop biedt de Keuken van Hackfort drie mini gerechtjes met geconserveerd fruit aan. Daarmee doe je meteen nieuwe ideeën op.

Datum: Dinsdag 18 september van 18.00 uur tot ongeveer 20.30 uur
Kosten € 32,50, voor leden van Natuurmonumenten € 29,50

Neem zelf een potje met schroefdeksel van ongeveer 33 cl mee.

Inschrijven via Natuurmonumenten, via deze link.

We kennen allemaal zilveruitjes en augurkjes die ingemaakt zijn in azijn. Maar er kan nog veel meer. En zoetzuur is heerlijk fris bij zomerse salades maar ook bij stevige wintermaaltijden of bij de borrel.

In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende manieren om zoetzuur te maken. Maar eerst gaan we proeven. Dan ontdek je dat er heel veel mogelijk is, bijvoorbeeld met wortel, courgettes, komkommer of paprika. Daarna kun je zelf je eigen inmaak samenstellen. Je kunt naar hartenlust variëren en combineren met allerlei soorten groenten en kruiden.

Tijdens deze workshop biedt de Keuken van Hackfort drie mini gerechtjes met inmaak aan. Daarmee doe je meteen nieuwe ideeën op om zoetzuur te combineren in verschillende gerechten.

Datum: Donderdag 20 september van 18.00 uur tot ongeveer 20.30 uur
Kosten € 32,50, voor leden van Natuurmonumenten € 29,50

Neem zelf een potje met schroefdeksel van ongeveer 33 cl mee.

Inschrijven via Natuurmonumenten, via deze link.

Op woensdag 14 november geeft Pip Gilmore van Groene Takken – Eetbaar hout een Workshop over het kweken van paddenstoelen.
Pip is een Australische dame en haar missie is om een brug te bouwen tussen mens en natuur en zo veel mogelijk mensen de pracht van bomen, hout en de natuur te laten inzien.

Inhoud van de workshop:
* Achtergrondinformatie
* Voorgerecht
* Hoofdgerecht samen maken
* Kleine paddenstoelenproeverij
* Nagerecht

Tijd: 18.30 – 21.00 uur
Kosten: € 35,00 p.p.

Aanmelden via de website van Natuurmonumenten
Of via info@groenetakken.nl (activiteit, naam, aantal personen)

      

Start typing and press Enter to search