Evenementen

Hier vindt u alle informatie van opkomende evenementen in de omgeving van Hackfort.

Op woensdag 14 november geeft Pip Gilmore van Groene Takken – Eetbaar hout een Workshop over het kweken van paddenstoelen.
Pip is een Australische dame en haar missie is om een brug te bouwen tussen mens en natuur en zo veel mogelijk mensen de pracht van bomen, hout en de natuur te laten inzien.

Inhoud van de workshop:
* Achtergrondinformatie
* Voorgerecht
* Hoofdgerecht samen maken
* Kleine paddenstoelenproeverij
* Nagerecht

Tijd: 18.30 – 21.00 uur
Kosten: € 35,00 p.p.

Aanmelden via de website van Natuurmonumenten
Of via info@groenetakken.nl (activiteit, naam, aantal personen)

      

De workshop ‘Kerstchutneys maken’ was vorig jaar een groot succes. Vooral de unieke kastanjechutney was erg populair. Ook dit jaar is er weer een speciale workshop. In de cursus ‘Ontdek de vele smaken van chutneys’ zijn we aan de slag gegaan met de basistechnieken. In deze workshop maken we Kerstchutneys met typische winteringrediënten: kastanjes, rode kool, pompoenen en stoofperen. Bovendien verdiepen we ons in het gebruik van kruiden die we voor de chutneys kiezen om ze zo optimaal mogelijk te combineren met het Kerstdiner. De minigerechtjes zijn dan ook een voorproefje èn een inspiratie voor het Kerstmenu!

Datum: Donderdag 22 november 18.00 uur tot ongeveer 20.30 uur
Kosten € 32,50, voor leden van Natuurmonumenten € 29,50

Neem zelf een potje met schroefdeksel van ongeveer 33 cl mee.

Inschrijven op de site van Natuurmonumenten

 

Midwinterhoorn wandeling op Hackfort

Een prachtige wandeling voor jong en oud door het gevarieerde Achterhoeks landschap. Op landgoed Hackfort vind je nog eeuwenoude en door houtwallen omgeven akkers, hakhoutbosjes, poelen en historische boerderijen. Ook is er een watermolen, een kasteeltuin en de Keuken van Hackfort, in het gerestaureerde koetshuis.
De midwinterhoorn wandeling zal langs vier rustplaatsen lopen, bij iedere rustplaats zullen de midwinterhoornblazers van d’ Olde Roop staan die met hun midwinterhoornhoornklanken over het gehele landgoed hoorbaar zijn.

Het Midwinterhoornblazen is een typisch Adventsgebruik, waarvan de traditie voorschrijft, dat het alleen plaatsvindt tussen de 1e zondag van de Advent en Driekoningen. Het is cultuur en folklore rond de kerstperiode. Met het hoornblazen wordt de geboorte van het Kerstkind aangekondigd.

In 2013 is het Midwinterhoornblazen door het Nederlands Centrum voor  Volkscultuur geplaatst op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.

En natuurlijk ontbreekt de glühwein of warme chocolademelk niet.

Wanneer                     : zondag 9 december
Start                             : Keuken van Hackfort & Ludgerus – Chocolaterie Magdalena
Tijd                              : 13.10 – 15.45 uur
Toegang                      : Gratis
Afstand                       : ongeveer 5 km
Rustplaatsen             : Keuken van Hackfort
de Rietberg
Ludgerus Chocolaterie Magdalena
Boerderij op Beckenstraat 1

Start typing and press Enter to search