Evenementen

Hier vindt u alle informatie van opkomende evenementen in de omgeving van Hackfort.

Pip Gilmor komt op 23 mei een workshop paddenstoelen geven op Hackfort.Je krijgt achtergrondinformatie over eetbare paddenstoelen in de natuur en het kweken van eetbare paddenstoelen op boomstammen en je gaat zelf ook aan de slag met het enten van boomstammetjes.Daarnaast krijgt u een klein proeverijtje wat uiteraard bereid is met paddenstoelen.

Van 18:30 uur – 21:00 uur

De kosten zijn € 35,00 euro p.p

Aanmelden kan tot 16 Mei via: info@keukenvanhackfort.nl

Neem ook een kijkje op haar website www.groenetakken.nl

Wild plukken op Hackfort 24 april , 15 & 29 mei

Op 29 mei laten wij u kennis maken met wilde planten.

Welke planten trekken wij uit gewoonte weg uit de tuin en hoe kunnen wij deze planten toch heel goed gebruiken op allerlei verschillende manieren in ons dagelijks leven?

Culinair als voedsel of om te verwerken als natuurlijke verzorging(cosmetica) of zelfs als natuurlijke huisapotheek!

U krijgt deze avond een heel andere kijk op “wilde” planten!

We beginnen met een belangrijk theoriegedeelte tijdens een lekkere “wilde” thee! Daarna volgt een educatieve wandeling en sluiten we gezamelijk af met een heerlijke proeverij, waarvan wij zelf enkele onderdelen maken zoals een “wilde” pesto, een heerlijke “wilde” kruidenroomboter én een “wilde” soep!

Deze kennismaking met onze eigen eetbare natuur zal beginnen om 18:30 uur en zal ongeveer 2,5 tot 3 uur duren!

U gaat helemaal ondergedompeld worden in onze eigen bruikbare eetbare natuur!

Investering €35,-, aanmelden kan via info@keukenvanhackfort.nl

Na het succes van de Workshops inmaken en chutneys maken, heeft Derk nu een nieuwe workshop, Fermenteren. Ontdek de verrassende smaken van gefermenteerde groenten.

Zuurkool is waarschijnlijk de bekendste variant maar meerdere groentes zijn geschikt voor dit proces.
Derk neemt jullie mee op een verrassende workshop van 18.00 tot ongeveer 20.30 uur.

Wat u kunt verwachten
Fermentatietechnieken
Proeven van diverse soorten gefermenteerde groente
Drie mini gerechtjes met gefermenteerde ingrediënten
Zelf aan de slag met fermenteren van groente

U krijgt informatie over het proces van fermenteren. Vervolgens kunt u diverse soorten gefermenteerde groente proeven om een indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is. Daarna kunt u groente en kruiden kiezen die u wilt fermenteren en gaat u zelf aan de slag. Aan het eind weet u hoe u groente moet fermenteren en kunt u zelf verder experimenteren! Tussendoor krijgt u telkens een gerechtje waarbij fermentatie is toegepast.

De kosten € 32,50 (op vertoon van ledenpas van Natuurmonumenten € 29,50)
Aanmelden kan via: info@keukenvanhackfort.nl

Title

Maandag tweede Pinksterdag zijn wij ook geopend. Wees welkom!

Op vrijdag avond 1 juni komt treed het muzikale duo Lizzy en Baer op met een vol, warm en sfeervol repertoire. Reserveer en geniet van een heerlijk diner gecombineerd met dit jazzy duo.

Lizzy Ossevoort (Halle, 1996) is in juni 2016 afgestudeerd aan het Conservatorium in Arnhem. Als zangeres heeft zij al veel mooie dingen mogen beleven zoals; The Voice Of Holland 2013, Jazz Vocalisten Concours, Prinses Christina Concours, Conservatorium Talent Award en een opname met het Metropool Orkest. Momenteel volgt Lizzy lessen met behulp van de Joop Van Den Ende Foundation bij muzikanten die zij bewondert.

In april heeft Lizzy het nieuws gekregen dat ze is aangenomen op de ‘Master of Music’ van de Manhattan School of Music in New York.

Baer Traa (Maastricht, 1990) maakt door songwriters als James Taylor en Van Morrison en soulsingers als Bill Withers en Marvin Gaye geïnspireerde soulfolk. Hij brengt zijn muziek met een rauwe rand waarbij zijn achtergrond als jazzzanger goed te horen is. In 2011 werd hij de jongste winnaar ooit van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en na een lange muzikale zoektocht nam hij vorig jaar zijn debuut-EP op die in mei zal verschijnen.

Na het succes van de Workshops inmaken en chutneys maken, heeft Derk nu een nieuwe workshop, Fermenteren. Ontdek de verrassende smaken van gefermenteerde groenten.

Zuurkool is waarschijnlijk de bekendste variant maar meerdere groentes zijn geschikt voor dit proces.
Derk neemt jullie mee op een verrassende workshop van 18.00 tot ongeveer 20.30 uur.

Wat u kunt verwachten
Fermentatietechnieken
Proeven van diverse soorten gefermenteerde groente
Drie mini gerechtjes met gefermenteerde ingrediënten
Zelf aan de slag met fermenteren van groente

U krijgt informatie over het proces van fermenteren. Vervolgens kunt u diverse soorten gefermenteerde groente proeven om een indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is. Daarna kunt u groente en kruiden kiezen die u wilt fermenteren en gaat u zelf aan de slag. Aan het eind weet u hoe u groente moet fermenteren en kunt u zelf verder experimenteren! Tussendoor krijgt u telkens een gerechtje waarbij fermentatie is toegepast.

De kosten € 32,50 (op vertoon van ledenpas van Natuurmonumenten € 29,50)
Aanmelden kan via: info@keukenvanhackfort.nl

We gaan aan de slag met het principe van chutneys maken.
Wat heb je daarvoor nodig?

Wat u kunt verwachten

Principes van chutneys maken
Proeven van diverse soorten chutneys
Drie mini gerechtjes met chutney
Eigen chutney maken

Chutneys maken is een kookproces en net als fermenteren en zoetzuur een vorm van conserveren. Door dit kookproces vermengen zich de smaken van diverse ingrediënten veel beter dan bij ‘koude’ methodes met azijn en fermentatie. Daardoor kun je een bijna oneindige hoeveelheid nieuwe smaakcombinaties maken!
Derk neemt jullie mee op een verrassende workshop van 18.00 tot ongeveer 20.30 uur.

De kosten € 32,50 (op vertoon van ledenpas van Natuurmonumenten € 29,50)
Aanmelden kan via: info@keukenvanhackfort.nl

We gaan aan de slag met het principe van chutneys maken.
Wat heb je daarvoor nodig?

Wat u kunt verwachten

Principes van chutneys maken
Proeven van diverse soorten chutneys
Drie mini gerechtjes met chutney
Eigen chutney maken

Chutneys maken is een kookproces en net als fermenteren en zoetzuur een vorm van conserveren. Door dit kookproces vermengen zich de smaken van diverse ingrediënten veel beter dan bij ‘koude’ methodes met azijn en fermentatie. Daardoor kun je een bijna oneindige hoeveelheid nieuwe smaakcombinaties maken!
Derk neemt jullie mee op een verrassende workshop van 18.00 tot ongeveer 20.30 uur.

De kosten € 32,50 (op vertoon van ledenpas van Natuurmonumenten € 29,50)
Aanmelden kan via: info@keukenvanhackfort.nl

Start typing and press Enter to search