Evenementen

Hier vindt u alle informatie van opkomende evenementen in de omgeving van Hackfort.
2 juni 2019 – brengt Theater Nora historie en theater bij elkaar

Hackfort staat die dagen in het teken van De kasteelmonologen. Het landgoed vormt het decor van drie bijzondere theaterteksten geschreven op basis van de locatie en haar rijke geschiedenis. De kasteelmonologen laat jonge stemmen verleden, heden en toekomst aan elkaar verbinden. Aan de bezoekers om zich mee te laten voeren naar de nieuwe werelden die zij schetsen.
 
3 monologen
In opdracht van Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek – themalijn Innovatie – en Cultuur Oost schreven Corinne Heyrman, Joost Oomen en Simone Atangana Bekono (talentvolle schrijvers verbonden aan De Nieuwe Oost | Wintertuin), drie monologen met als uitgangspunt Kasteel Hackfort. Hen werd gevraagd hun fantasie aan het werk te zetten en in de vorm van een theatertekst een moderne, eigenzinnige en creatieve vertaalslag te maken naar het nu, of zelfs naar de toekomst. 
 
Het resultaat zijn drie kasteelmonologen met ieder een eigen toon en invalshoek. In ‘Het washandje van de baron’ komt een gevallen politicus in de autowasstraat tot bezinning. ‘In het midden van de toren’ laat een meisjes aan het woord dat zich te midden van duizend geplukte krokussen probeert te verzetten tegen de vergankelijkheid. ‘Als een boom’ speelt zich af in de toekomst, een grote overstroming heeft het hele land onder water gezet en het kasteel speelt een opmerkelijke rol in de wederopbouw. 
 
Achterhoekse regisseur Leander Zimmerman
Theater Nora, een jong theatergezelschap uit Nijmegen, ging met de monologen aan de slag onder de bezielende leiding van regisseur Leander Zimmerman, zelf opgegroeid in Lochem. Acteurs Sijmen de Jong, Noralie Jansen en Simon Versteeg brengen de teksten tot leven. 14 april, 18 mei en 2 juni worden de bezoekers meegenomen naar verschillende locaties op het Landgoed om de drie monologen te zien.

Kaartjes kosten €10 en zijn te verkrijgen via www.dekasteelmonologen.nl.
Bij slecht weer zullen de monologen binnen worden gespeeld.

Een kaartje geeft u 3 voorstellingen, het publiek rouleert tussen de 3 voorstellingen.

Speeldata: 14 april, 18 mei & 2 juni 2019
Aanvangstijd: 14.30 uur
Tickets: €10,-

Locatie: Landgoed Hackfort (bij slecht weer vinden de monologen binnen plaats)
Verzamelpunt: Keuken van Hackfort, Baakseweg 6, Vorden

Start typing and press Enter to search