Evenementen

Hier vindt u alle informatie van opkomende evenementen in de omgeving van Hackfort.

Ontdek de verrassende smaken van gefermenteerde groente!

Wat u kunt verwachten:
Fermentatietechnieken
Proeven van diverse soorten gefermenteerde groente
Drie mini gerechtjes met gefermenteerde ingrediënten
Zelf aan de slag met fermenteren van groente

Derk Huizinga zal u informatie geven over het proces van fermenteren. Vervolgens kunt u diverse soorten gefermenteerde groente proeven om een indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is. Daarna kunt u groente en kruiden kiezen die u wilt fermenteren en gaat u zelf aan de slag. Aan het einde van de workshop weet u hoe u groente moet fermenteren en kunt u zelf verder experimenteren!
Tussendoor krijgt u telkens een gerechtje waarbij fermentatie is toegepast.

De kosten € 32,50 (op vertoon van ledenpas van Natuurmonumenten € 29,50)
Aanmelden kan via: info@keukenvanhackfort.nl

Of door dit forumlier in te vullen en in te leveren bij de Keuken van Hackfort

 

 

We gaan aan de slag met het principe van chutneys maken.
Wat heb je daarvoor nodig?

Wat u kunt verwachten

Principes van chutneys maken
Proeven van diverse soorten chutneys
Drie mini gerechtjes met chutney
Eigen chutney maken

Chutneys maken is een kookproces en net als fermenteren en zoetzuur een vorm van conserveren. Door dit kookproces vermengen zich de smaken van diverse ingrediënten veel beter dan bij ‘koude’ methodes met azijn en fermentatie. Daardoor kun je een bijna oneindige hoeveelheid nieuwe smaakcombinaties maken!
Derk neemt jullie mee op een verrassende workshop van 18.00 tot ongeveer 20.30 uur.

De kosten € 32,50 (op vertoon van ledenpas van Natuurmonumenten € 29,50)
Aanmelden kan via: info@keukenvanhackfort.nl

Of door dit forumlier in te vullen en in te leveren bij de Keuken van Hackfort

Op woensdag 14 november geeft Pip Gilmore van Groene Takken – Eetbaar hout een Workshop over het kweken van paddenstoelen.
Pip is een Australische dame en haar missie is om een brug te bouwen tussen mens en natuur en zo veel mogelijk mensen de pracht van bomen, hout en de natuur te laten inzien.

Inhoud van de workshop:
* Achtergrondinformatie
* Voorgerecht
* Hoofdgerecht samen maken
* Kleine paddenstoelenproeverij
* Nagerecht

Tijd: 18.30 – 21.00 uur
Kosten: € 35,00 p.p.
Aanmelden of via info@groenetakken.nl (activiteit, naam, aantal personen)

      

Start typing and press Enter to search