Evenementen

20, 21 & 22 SEPTEMBER - BELEEFWEEKEND BRONCKHORST

Vrijdag 20 september, zaterdag 21 september en zondag 22 september organiseren wij samen met het IVN en vele anderen het Beleefweekend Bronckhorst. De feestelijke opening is bij ons op het Kasteel. Kom langs en beleef Bronckhorst!

17.30 uur Rondleiding Kasteel Hackfort door de boswachter 
Bewonder het gerestaureerde Kasteel Hackfort. De boswachter neemt je mee op ontdekkingstocht in en rond het kasteel. Daarna (19u) eten we samen een bord stamppot uilenballen in de keuken van Hackfort.

Vrijdag Spannende schemerwandeling ‘Op zoek naar de koning van het bos van Hackfort‘ 
Na een bord stamppot uilenballen (17:30u) in de keuken van Hackfort, nemen drie enthousiaste vertellers je mee (19u) in de leefwereld van de dieren in het bos van Hackfort. Ontdek wie in dit bos de koning van de dieren is.

Kom je ook? Meld je aan (tot 19 september) via info@keukenvanhackfort.nl. Geef aan met hoeveel personen en of je deelneemt aan de rondleiding Kasteel of aan de Schemerwandeling. Kosten zijn 12,50 p.p. voor een wandeling inclusief stamppot eten (excl. drankjes bij het eten). Stamppot kan ook vega, geef aan bij boeking. Schemerwandeling geschikt vanaf 3 jr. Let op: er zijn een beperkt aantal plekken voor de rondleiding. Reserveer op tijd.

12 OKTOBER - KASTEELCONCERTEN

Zaterdag 12 oktober om 15.00 uur organiseert Joost Hekel van Kasteelconcerten een concert in Kasteel Hackfort.

Scherzi musicali, Barok vuurwerk uit Italië en Duitsland door Israelisch top­ensemble; Divina Insania.

DONDERDAG 17 OKTOBER - WORKSHOP FRUIT CONSERVEREN

WORKSHOP FRUIT CONSERVEREN DOOR DERK HUIZINGA

Veel fruit is in deze tijd rijp en valt van de boom. Het ligt letterlijk voor het oprapen. Af en toe een appeltje eten of appelmoes maken is lekker maar wat doe je met héél véél appels, pruimen of peren?

Met het fruit uit de boomgaard van Hackfort maken we o.a. siroop van appels, gaan we vruchten konfijten en leren we hoe je fruit op alcohol kunt zetten. Aan het eind van de workshop weet je hoe je fruit kunt conserveren en ga je met je eigen lekkernijen naar huis!

Aanmelden kan via info@keukenvanhackfort.nl
Of via de website van Natuurmonumenten.

Prijs leden Natuurmonumenten : € 29,50
Prijs niet-leden Natuurmonumenten : € 32,50
Tijd: 18.00 uur
Meenemen:Voor konfijten of op alcohol zetten één of twee glazen potten van 0,25 l. of 0,33l. met schroefdeksel. Voor siroop maken een flesje van circa 0,25 l. – 0,5 l. Graag geen grotere potten.
Inclusief: welkomstdrankje en drie kleine hapjes.

DINSDAG 22 OKTOBER WORKSHOP CHUTNEYS MAKEN

WORKSHOP CHUTNEYS MAKEN DOOR DERK HUIZINGA

Leer hoe je met verschillende groentecombinaties nieuwe smaken kunt creëren.

Chutneys maken is een kookproces en net als fermenteren en zoetzuur een vorm van conserveren. Door dit kookproces vermengen zich de smaken van diverse ingrediënten veel beter dan bij ‘koude’ methodes met azijn en fermentatie. Daardoor kun je een bijna oneindige hoeveelheid nieuwe smaakcombinaties maken. Ga op zoek naar je eigen favoriete combinaties en zet zo iets verrassends op tafel!

Tijdens deze workshop biedt de Keuken van Hackfort drie minigerechtjes met chutney aan. Daarmee doe je meteen nieuwe ideeën op om chutneys te combineren met diverse gerechten.

Aanmelden kan via info@keukenvanhackfort.nl
Of via de website van Natuurmonumenten.

Prijs leden Natuurmonumenten : € 29,50
Prijs niet-leden Natuurmonumenten : € 32,50
Tijd: 18.00 uur
Meenemen: Een glazen potje met schroefdeksel van ongeveer 33 cl.
Inclusief: welkomstdrankje en drie kleine hapjes

DINSDAG 29 OKTOBER WORKSHOP FERMENTEREN

WORKSHOP FERMENTEREN MAKEN DOOR DERK HUIZINGA

Fermenteren is helemaal ‘in’. Maar wat is het eigenlijk en wat kun je ermee? Door het proeven van diverse soorten gefermenteerde groente krijgt u een indruk van wat er allemaal mogelijk is. Daarna kiest u zelf verse groente en kruiden en gaat aan de slag. Aan het eind weet u hoe u groente moet fermenteren en kunt u zelf verder experimenteren!

Tussendoor krijgt u telkens een gerechtje waarbij fermentatie is toegepast. En u gaat natuurlijk naar huis met uw eigen pot gefermenteerde groente.

Tijdens deze workshop biedt de Keuken van Hackfort drie minigerechtjes met gefermenteerde ingrediënten aan. Daarmee doe je meteen nieuwe ideeën op om gefermenteerde groente te combineren met diverse gerechten.

Aanmelden kan via info@keukenvanhackfort.nl
Of via de website van Natuurmonumenten.

Prijs leden Natuurmonumenten : € 29,50
Prijs niet-leden Natuurmonumenten : € 32,50
Tijd: 18.00 uur
Meenemen: Een glazen beugelfles van 1 liter met een opening van ongeveer 10 cm. En ook graag een klein glazen potje dat daarin past. Het is de bedoeling dat de gefermenteerde groente wordt afgesloten met het kleine potje. Het potje moet dus niet al te hoog zijn, anders kan er maar weinig groente in de pot.


Voobeeld mee te nemen potten.

17 NOVEMBER - CONCERT LEVY-IDMTAL

Zondag 17 november (15.30 uur) organiseert Cultuurfonds Vorden een concert van duo Levy-Idmtal in de van Westerholtzaal.Violiste Maya Levy en pianist Matthieu Idmtal wonnen in 2017 de Supernova wedstrijd, een project voor jonge, getalenteerde Belgische muzikanten.
Maya en Matthieu zullen de volgende werken ten gehore brengen:

  • W.A. Mozart : Sonates voor viool en piano, KV454 en KV304
  • P.I. Tchaikovsky: Valse Scherzo, Op. 34
  • S. Prokofiev: Sonate voor viool en piano nr.2, Op. 94a

De kaarten zijn te koop bij Bruna in Vorden, Raadhuisstraat 20.

Start typing and press Enter to search