Hackfort Leveranciers

Producten uit de omgeving

Valerius Meubels
Valerius heeft zijn werkplaats in boerderij het Bosmanshuis tegenover het kasteel.
Hij heeft de kast onder de trap op maat voor ons gemaakt en de prachtige tafels in het restaurant zijn ook van Valerius. Hij is net begonnen met zijn bedrijf en maakt prachtige meubels op maat. Voor meer informatie verwijzen wij door naar zijn website Valerius Meubels.

 

Expositie van Roelien de Lange – 1 maart tot 30 april 2018
Roelien de Lange is reeds 40 jaar als professioneel kunstenares werkzaam. Volgde de kunstakademies in den Bosch en Utrecht met extra studie in Jerna, Zweden.
Zij werd vooral bekend met haar textielkunst, waarvan enkele in het koetshuis van kasteel Hackfort te zien zijn. Daarnaast is zij gaan schilderen in acrylverf, waarbij vrij grote natuurschilderijen ontstonden, met als onderwerp de natuur op Hackfort, in vrije impressionistische stijl. Onderwerpen zoals ijsvogels, de bloeiende bosanemonen, wilde narcissen langs de Baakse beek en een magische ontmoeting met de kerkuilen van Hackfort zullen voor veel natuurliefhebbers herkenbaar zijn.
Op haar woonplek, een oude boerderij op landgoed Hackfort bij Vorden, schildert zij en begeleidt zij een aantal keren per jaar, mensen met coaching  en huwelijks rituelen op maat. Zie ook www.roeliendelange.nl

Speciaal voor kinderen is er een miniatuur elfenkasteel te zien, waarbij een  sprookjeskastelen route rond Hackfort in aanleg is, zie ook de Rietberg, Baakse weg 12 voor een Drakenburcht.

Er werden zo’n 50 exposities van haar werken georganiseerd. Opdrachten werden in binnen en buitenland uitgevoerd. Zij kwam ca 10 keer op T.V. Waaronder in “de Stoel”. Als schrijfster, coach en Sjamaans docente heeft zij lezingen en workshops op internationaal niveau gegeven. Oa. In het Schotse Ecodorp Findhorn. Van haar gedetailleerde textielkunst  zijn 44 ansichtkaarten gepubliceerd door Aurora Productions. Daarnaast is zij schrijfster van 4 gepubiceerde boeken.
Zij schreef de roman ‘De Vuurgodin’ (4e druk, uitg. Gottmer)
Het Sjamaans Spiegel Orakel ( 2e druk uitg. Koppenhol) vol kleurige kaarten van haar kunst, met een boeiend werkboek vol info. De kaarten zijn reproducties van originele textielkunstwerken uit haar levenswerk. Ook heeft zij het Ankertje “Rituelen bij Mijlpalen in het leven” geschreven, uitg. Ankh-Hermes. (2e druk).
Haar laatste boek Gaia’s Kracht neemt de lezer mee langs heilige plaatsen op aarde.

Roelien de Lange werd onder andere geïnspireerd door de Indianen en de Kelten, maakte 30 jaar lang reizen naar oercultu­ren, zoals die van de Indianen, in de VS. Mexico, Alas­ka, Guatemala, Peru, Nieuw-Zeeland en de Hima­laya’s.

Start typing and press Enter to search