Evenementen

12 OKTOBER - KASTEELCONCERTEN

Zaterdag 12 oktober om 15.00 uur organiseert Joost Hekel van Kasteelconcerten een concert in Kasteel Hackfort.

Scherzi musicali, Barok vuurwerk uit Italië en Duitsland door Israelisch top­ensemble; Divina Insania.

ZONDAG 13 OKTOBER - THEATERCONCERT CARLA HERLFTERKAMP & TRIO

Zondagmiddag 13 oktober organiseert Jan & Jos concerten een theaterconcert met Carla Herlferkamp. Zij neemt het publiek mee op autobiografisch avontuur, waarin ze begeleid wordt door 3 muzikanten.

Een programma voor een brede doelgroep, geheel in het Nederlands.
Voor meer informatie kijk op de website van Jan&Jos concerten

U bent vanaf 13.45 uur welkom in het Kasteel.
Kaatjes kunt u via de website van Jan & Jos bestellen: € 15,-

DONDERDAG 17 OKTOBER - WORKSHOP FRUIT CONSERVEREN

WORKSHOP FRUIT CONSERVEREN DOOR DERK HUIZINGA

Veel fruit is in deze tijd rijp en valt van de boom. Het ligt letterlijk voor het oprapen. Af en toe een appeltje eten of appelmoes maken is lekker maar wat doe je met héél véél appels, pruimen of peren?

Met het fruit uit de boomgaard van Hackfort maken we o.a. siroop van appels, gaan we vruchten konfijten en leren we hoe je fruit op alcohol kunt zetten. Aan het eind van de workshop weet je hoe je fruit kunt conserveren en ga je met je eigen lekkernijen naar huis!

Aanmelden kan via info@keukenvanhackfort.nl
Of via de website van Natuurmonumenten.

Prijs leden Natuurmonumenten : € 29,50
Prijs niet-leden Natuurmonumenten : € 32,50
Tijd: 18.00 uur
Meenemen:Voor konfijten of op alcohol zetten één of twee glazen potten van 0,25 l. of 0,33l. met schroefdeksel. Voor siroop maken een flesje van circa 0,25 l. – 0,5 l. Graag geen grotere potten.
Inclusief: welkomstdrankje en drie kleine hapjes.

DINSDAG 22 OKTOBER WORKSHOP CHUTNEYS MAKEN

WORKSHOP CHUTNEYS MAKEN DOOR DERK HUIZINGA

Leer hoe je met verschillende groentecombinaties nieuwe smaken kunt creëren.

Chutneys maken is een kookproces en net als fermenteren en zoetzuur een vorm van conserveren. Door dit kookproces vermengen zich de smaken van diverse ingrediënten veel beter dan bij ‘koude’ methodes met azijn en fermentatie. Daardoor kun je een bijna oneindige hoeveelheid nieuwe smaakcombinaties maken. Ga op zoek naar je eigen favoriete combinaties en zet zo iets verrassends op tafel!

Tijdens deze workshop biedt de Keuken van Hackfort drie minigerechtjes met chutney aan. Daarmee doe je meteen nieuwe ideeën op om chutneys te combineren met diverse gerechten.

Aanmelden kan via info@keukenvanhackfort.nl
Of via de website van Natuurmonumenten.

Prijs leden Natuurmonumenten : € 29,50
Prijs niet-leden Natuurmonumenten : € 32,50
Tijd: 18.00 uur
Meenemen: Een glazen potje met schroefdeksel van ongeveer 33 cl.
Inclusief: welkomstdrankje en drie kleine hapjes

DINSDAG 29 OKTOBER WORKSHOP FERMENTEREN

WORKSHOP FERMENTEREN MAKEN DOOR DERK HUIZINGA

Fermenteren is helemaal ‘in’. Maar wat is het eigenlijk en wat kun je ermee? Door het proeven van diverse soorten gefermenteerde groente krijgt u een indruk van wat er allemaal mogelijk is. Daarna kiest u zelf verse groente en kruiden en gaat aan de slag. Aan het eind weet u hoe u groente moet fermenteren en kunt u zelf verder experimenteren!

Tussendoor krijgt u telkens een gerechtje waarbij fermentatie is toegepast. En u gaat natuurlijk naar huis met uw eigen pot gefermenteerde groente.

Tijdens deze workshop biedt de Keuken van Hackfort drie minigerechtjes met gefermenteerde ingrediënten aan. Daarmee doe je meteen nieuwe ideeën op om gefermenteerde groente te combineren met diverse gerechten.

Aanmelden kan via info@keukenvanhackfort.nl
Of via de website van Natuurmonumenten.

Prijs leden Natuurmonumenten : € 29,50
Prijs niet-leden Natuurmonumenten : € 32,50
Tijd: 18.00 uur
Meenemen: Een glazen beugelfles van 1 liter met een opening van ongeveer 10 cm. En ook graag een klein glazen potje dat daarin past. Het is de bedoeling dat de gefermenteerde groente wordt afgesloten met het kleine potje. Het potje moet dus niet al te hoog zijn, anders kan er maar weinig groente in de pot.


Voobeeld mee te nemen potten.

WOENSDAG 30 OKTOBER WORKSHOP PADDENSTOELEN

Paddenstoelen op Hackfort

Het herfstseizoen is er weer en veel paddenstoelen laten zich weer zien. Tijdens de culinaire workshop “Paddenstoelen op Hackfort” zijn  paddenstoelen nog een keer in beeld, maar deze keer als gasten op de borden van De Keuken van Hackfort.
Op woensdagavond 30 oktober laten Groene Takken en De Keuken van Hackfort  deelnemers van de workshop de smaken van verschillende soorten eetbare paddenstoelen ervaren. De voor- en nagerechten worden door De Keuken van Hackfort geserveerd in hun gezellige restaurant ruimte. Een recept voor het hoofdmenu ligt klaar voor de deelnemers en na een klein halfuurtje in de keuken kan iedereen het hoofdgerecht proeven.
Pip Gilmore van Groene Takken zal de avond een inhoudelijk tintje geven door te vertellen over de achtergrond van eetbare paddenstoelen en over haar eigen Eetbaar Hout Kwekerij, een hele tocht van stam tot zwam.

Geïnteresseerden kunnen zich op de websites van Groene Takken of via De Keuken van Hackfort aanmelden. De workshop vindt plaats bij De Keuken van Hackfort, Baakseweg 6 in Vorden van 18.30 – 21.00 uur op woensdag 30 oktober 2019.

17 NOVEMBER - CONCERT LEVY-IDMTAL

Zondag 17 november (15.30 uur) organiseert Cultuurfonds Vorden een concert van duo Levy-Idmtal in de van Westerholtzaal.Violiste Maya Levy en pianist Matthieu Idmtal wonnen in 2017 de Supernova wedstrijd, een project voor jonge, getalenteerde Belgische muzikanten.
Maya en Matthieu zullen de volgende werken ten gehore brengen:

  • W.A. Mozart : Sonates voor viool en piano, KV454 en KV304
  • P.I. Tchaikovsky: Valse Scherzo, Op. 34
  • S. Prokofiev: Sonate voor viool en piano nr.2, Op. 94a

De kaarten zijn te koop bij Bruna in Vorden, Raadhuisstraat 20.

Start typing and press Enter to search