Keuken van Hackfort
Baakseweg 6 – 7251 RH Vorden
0575 55 50 15

 

dinsdag t/m donderdag 10.00 – 17.00 uur
vrijdag t/m zondag 10.00 – 21.00 uur

KASTEEL

Het heeft een roerige geschiedenis achter de rug. Zo wordt Hackfort tijdens de Tachtigjarige Oorlog door de Spaanse troepen belegerd, geplunderd en vernield. Borchard van Westerholt laat het in 1598 weer opbouwen met twee torens. De laatste ingrijpende wijziging vindt plaats in 1788. Het landgoed was  eeuwen lang in bezit van de familie van Westerholt de broer en zussen maakten een testament om hun deel van het landgoed aan Natuurmonumenten na te laten zodat het niet ‘versnipperd’ zou raken en toen de laatste freule in 1981 overleed, kwam Hackfort geheel in eigendom van Natuurmonumenten.

Het kasteel heeft vier stijlvol ingerichte appartementen en een suite welke u via Buitenleven Vakanties kunt huren. Het heeft een hypermoderne vacuumlift en is toegankelijk voor minder validen.

Daarnaast heeft het kasteel de grote 19e eeuwse Westerholtzaal die zich uitstekend leent voor concerten, lezingen, huwelijks ceremonies, vergaderingen etc. Ook het souterrain in de gewelven van het kasteel is een unieke plek voor verschillende/bijzondere gelegenheden. Uiteraard proberen wij alle activiteiten in en rond het kasteel zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. De van Westerholtzaal en het souterrain dienen via de Keuken van Hackfort gereserveerd worden.

Daarnaast wordt het kasteel meerdere dagen per week opengesteld voor rondleidingen.

Om dit alles te faciliteren is een nieuwe parkeerplaats met 140 plekken dichtbij het kasteel aangelegd.

WAAR GENIETEN 'NATUURLIJK' IS